Att jobba som modell!

Jobbet som modell är mer än bara att se bra ut och gå på catwalks. Att jobba som modell innebär ett arbete som pågår hela dygnet årets alla dagar.

Vad innebär jobbet som modell?

Det första, och förmodligen det viktigaste, som du behöver tänka på är att ha bra modellbilder och en portfolio för dina modellbilder. Dessa kan du ordna genom att anlita en professionell fotograf som kan sin sak. Det är dessa modellbilder som vanligen används som en utgångspunkt om och när du ska få ett uppdrag som fotomodell eller modell i någon annan form.

Avtal och formalia för modelljobb

Det kan vara en djungel inom modellbranschen, där både seriösa och mindre seriösa aktörer finns för olika modelljobb. Därför är det viktigt att ha ett avtal redan från början om vad som gäller och vad som inte gäller i relationen mellan modellen och agenten (som antingen kan agera fristående eller på uppdrag av en modellagentur).

Ha koll på branschen

Skriv upp dig för vårt nyhetsbrev, så får du tips på hur du kan skriva avtal och annan formalia för ditt erbjudande och ditt modelljobb samt en bra inblick i hur det kan se ut att jobba som modell i storstäder som Stockholm, Göteborg och Malmö och andra platser i Sverige.